ИЛХАН КЮЧЮК: НЕУСПЕХИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЕ КОРЕНЯТ В МОДЕЛИТЕ БОРИСОВ И ПЕТКОВ

22/01/2023 23:22 37 Преглеждания Няма коментари

„Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков. В продължение на две години не може да бъде намерен правилния път и днес вече говорим за българския сценарий, каза лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Перспективи за бъдещето: Отговорност.“, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

„Една нация и държава разделена в ядрото, не може да защитава външнополитическите си приоритети.

ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция.

Именно, за да успеем да накараме българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество“ , добави депутатът в Европейския парламент.

Кючюк засегна темите за колективното лидерство на ЕС и консолидирането на Съюза във времена на кризи.

„Въпреки бавния ход, видя се, че демократичният модел е много по-добър, защото не води до война. Там, където обществото се включва, има дебат с гражданското общество, няма война. Идеята за мира не е отживелица за ЕС, посочи още той.

Едновременно с това обаче, колективното лидерство на ЕС успя ли да издържи тестът на времето и историята, да осигури мира, а с това и просперитета?

Седемдесет години Европа беше свикнала да живее в ситуация на мир, в която има благоденствие, има високи демократични стандарти, иска да се реформира и с това да бъде геополитически фактор в глобалните въпроси.

Но европейското лидерство направи две грешки, едната е горделивостта и прекалено дълго старата Европа разчиташе на инерцията и не забелязваше какви пробиви правят другите геополитически фактори. Европейското лидерство беше поставено на тест и не го издържа“, каза Кючюк.

Събитието, събрало стотици жени от цяла България се проведе във Велико Търново, а участие в него взеха жени, активисти на ДПС.

Сред лекторите бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на партията Йордан Цонев, д-р Нигяр Джафер, Емел Етем, Филиз Хюсменова, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, Велислава Кръстева, журналистът Валерия Велева и политологът Димитър Ганев.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Доволни ли сте от здравните услуги в община Елин Пелин

Зареждане ... Зареждане ...

Последни Новини


Последни Коментари


Тагове


Александър Дунчев Ангел Славчев Борислав Кръстев Бургас Валери Иванов Виваком България Детска градина „Детелина“ Джамалъ Жените на Шоплука Йеттел България Камара архитектите в България Левски Лесново Международния ден на жената Моноспектакъл Нови хан Община Елин Пелин Общ устройствен план Огняново Парламентарни избори Пилето Президент Румен Радев СИНИ И ВЕРНИ активни потребители детска площадка земетресение избори 2023 което казва ку колбас кукерска група рихтер сеизмичен трус тест шпеков салам