Областна конференция „Общ устройствен план на община – механизъм за модерно управление на общинските територии“ в гр. Елин Пелин

17/10/2022 12:55 23 Преглеждания Няма коментари

На 21 октомври 2022 г. град Елин Пелин ще бъде домакин на областна конференция на тема „Общ устройствен план на община – механизъм за модерно управление на общинските територии“. Организатори на събитието са Община Елин Пелин, Областната администрация на Софийска област и РК на Камара архитектите в България /КАБ/. Модератор на събитието е проф. д-р арх. Валери Иванов, а участие ще вземат главни архитекти от Софийска област и архитекти от районната колегия на КАБ – София област.

В програмата на конференцията, която започва в 10:00 часа са включени два модула с темите: „Общи устройствени планове – проблеми и предизвикателства“, „История на градоустройственото планиране в България“, „Връзката между стратегическото и устройственото планиране“, „Актуални нормативни аспекти на ОУП“, „Процедиране на ОУП на община“, „Прилагане на ОУП на община и ролята на ГИС в устройственото планиране“, „Културното наследство в процеса по изработване и прилагане на ОУП“, „Финансиране при прилагането на общите устройствени планове“ И „Ролята на областната администрация в устройственото планиране“.

След конферентната част от 15:30 часа в Ритуалната зала на Община Елин Пелин ще се проведе официално откриване на изложбата „Архитектурни забележителности в общините на софийска област“ от произведения на арх. Белин Моллов.

Повече информация на: https://elinpelin.bg/currentNews-8086-newitem.html



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Доволни ли сте от здравните услуги в община Елин Пелин

Зареждане ... Зареждане ...

Последни Новини


Последни Коментари


Тагове


Александър Дунчев Ангел Славчев Борислав Кръстев Бургас Валери Иванов Виваком България Детска градина „Детелина“ Джамалъ Жените на Шоплука Йеттел България Камара архитектите в България Левски Лесново Международния ден на жената Моноспектакъл Нови хан Община Елин Пелин Общ устройствен план Огняново Парламентарни избори Пилето Президент Румен Радев СИНИ И ВЕРНИ активни потребители детска площадка земетресение избори 2023 което казва ку колбас кукерска група рихтер сеизмичен трус тест шпеков салам